Herman Kofflard, dirigent


Herman Kofflard studeerde Schoolmuziek, Koordirectie (bij Barend Schuurman) en Orkestdirectie (bij Arie van Beek) aan het Conservatorium te Rotterdam.

 

Tot 1997 dirigeerde hij het Groot Koor en het Madrigaalkoor van Sempre Crescendo in Leiden. Met het Madrigaalkoor voerde hij, naast vele a capella werken van Elgar, Britten, Brahms, Poulenc, Monteverdi e.a., bijvoorbeeld de Johannes Passion van Bach en de Petite Messe Solemnelle van Rossini uit.

 

Met het Groot Koor stonden in die periode werken als de Carmina Burana (in het Concertgebouw), het Gloria van Poulenc en het Requiem van Verdi op het programma en met dat gezelschap ondernam Kofflard ook verschillende buitenlandse reizen naar Oxford, Cambridge, Strassbourg en Praag.
Ook werden grote werken zoals de requiems van Mozart en Fauré, de Messa di Gloria van Puccini en de Chichester Psalms van Leonard Bernstein destijds met veel succes uitgevoerd.

 

Kofflard was 5 jaar dirigent van het Leids Amateur Symfonieorkest 'Leiden Sinfonietta' en dirigeerde verschillende koren in de regio, zoals bijvoorbeeld het Algemeen Gemengd Koor 'Krea Musica' waar hij van 2004 tot 2013 dirigent was.

 

Herman Kofflard is een geboren Roterdammer en al sinds 1991 de dirigent van Voci Volanti. Met Voci Volanti heeft hij inmiddels een groot repertoire opgebouwd. Koor en dirigent streven steeds naar afwisseling: a capella en werken met bijvoorbeeld een orkest of strijkkwartet wisselen elkaar af.


Regelmatig wordt een groot traditioneel werk uitgevoerd, maar soms treedt Voci Volanti buiten de traditionele paden en wordt voor een meer gedurfde aanpak gekozen met bijvoorbeeld werk van moderne hedendaagse componisten als Eric Whitacre en Ola Gjeilo.

 

Inmiddels is Kofflard ook als hoofdvakdocent werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium en geeft hij leiding aan Kleinkoor 'Klaas', een zanggroep welke bestaat uit 6 personen die zich voornamelijk toelegt op wereldmuziek.