Voci Volanti

 

Kamerkoor Voci Volanti zingt sinds 1987.

Opgericht door een groepje vrienden dat zoveel plezier had in zingen voor hun kinderen dat zij er meer mee wilden doen. Daar zij geen koor vonden wat bij hen paste, werd het tijd er zelf een te starten waar zij hun eigen ideeën in praktijk konden brengen.

Madrigalen en middeleeuwse a capella muziek waren het uitgangspunt.

Dat is langzamerhand uitgebreid tot een rijk repertoire, van zeer oude tot moderne muziek.

 

In 1991 kwam Herman Kofflard als dirigent het koor leiden. Hiermee maakte Voci Volanti kwalitatief, maar ook kwantitatief, een enorme groei door.

Dat het goed toeven is bij het koor blijkt wel uit het feit dat er nog steeds leden zijn die vanaf het begin bij Voci zingen. En vele anderen hebben hun weg ook gevonden naar het kamerkoor.

 

Er wordt nog steeds veel a capella gezongen. Maar daarnaast heeft Voci de afgelopen jaren een aantal hoogtepunten gekend waarbij het koor, in samenwerking met verschillende orkesten, grote werken heeft uitgevoerd. Er wordt vaak samengewerkt met orkest Intermezzo en orkest Klassiek Op Zuid, maar ook met bijvoorbeeld een strijkkwartet, pianisten, solisten.

 

De requiems van Mozart, Fauré, Rutter, Cherubini en Hidas; het Gloria van Poulenc; de Messa di Gloria van Puccini; het Te Deum van Dvořák; de Chichester Psalms van Bernstein; de Mis voor Dubbelkoor van Frank Martin : zomaar een greep uit het uitgebreide repertoire van Voci Volanti.

Kijk eens bij repertoire voor een volledig overzicht.

 

Voci Volanti heeft er altijd naar gestreefd een divers repertoire op te bouwen. Ieder jaar staat er een groot concert op het programma, al dan niet meerdere keren uitgevoerd. Daarnaast is het traditie om in de Kersttijd een toepasselijk sfeerconcert te geven. Incidenteel wordt er tussendoor nog bij andere evenementen acte de présence gegeven. 

Voci Volanti is nog lang niet uitgezongen!

 

 

Repetitie

 

Voci Volanti repeteert iedere woensdagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur in Centrum Djoj in Rotterdam.

 

Adres:

Centrum Djoj

Antony Duyklaan 5 - 7

3051 HA  Rotterdam

 

In schoolvakanties is er geen repetitie. 

In de loop naar een concert kunnen er extra repetities ingelast worden.

 

 Bestuur

Kees van Staveren, voorzitter

Peter van der Ham, penningmeester

Ike Koeman, algemeen lid

Corrie de Visser, algemeen lidLeden

 

Sopranen

Anneke Brabander, Marijke Buijs, Marjolijn Kofflard, Ellen de Koter, Annelies de Leede, Ineke Leenders, Kea van der Made, Catolien Vermeulen, Ketie Walbroek, Marieke, Yvonne, Irene, Marianne

 

Alten

Tonneke Brünott, Jeannette Dekker, Ineke de Jong, Ike Koeman, Martha Lambers, Lydia van der Pol, Tjally Richardson, Lydia van der Spek, Marion Taal, Marian Veldhuis, Corrie de Visser, Lena Vries, Monie Wijnstra-Verlint

 

Tenoren

Henk Brabander, Anton Hendriks, Christian Röder, Kees van Staveren, Ben

 

Bassen

Peter van der Ham, Rob de Jong, Jos de Klerk, Jan Willem Koeman, Hans Rutteman, Karel Schipper, Victor